söndag 17 maj 2009

The Mercy Seat - Nick Cave & The Bad Seeds


Något som många tagit upp i musiken under årens gång, inom de flesta genrer skulle jag vilja säga. Är att bli dömd till döden. Nick Cave & The Bad Seeds är inget undantag. (För att förlätta för oss alla kallar jag Nick Cave % The Bad seeds bara för Nick Cave) Nick Cave har en väldigt speciell spridning inom sin musik. Från vackra ballader till psykedeliskt trasig rock. Det är nog också därför de har blivit så älskade för sin annorlunda inriktning. "The Mercy Seat" är nog inte i det stora hela så väldans speciell. Det är ju just att det är Nick Cave som framför det som förvandlar musiken till det där extra fantastiska.
"The Mercy Seat" handlar ju som sagt om att bli dömd till döden och Nick Cave gör det till en grym saga i ett snabbt tempo med stråkar och klang som får en att rysa. Många låtar har ju olika delar i själva musiken. Kanske en uppbyggnad eller trapatser. The Mercy Seat börjar med att Nick Cave talar och sedan släpper lös allt han har. Det är det som gör allt så mäktigt.
Jag är iallafall mycket nöjd med vad Nick Cave har lyckats åstakomma i "The Mercy Seat". Defenitivt värt att lyssna på och insupa.

Inga kommentarer: